top of page

Deelgebied 2

Het plangebied is opgedeeld in 4 deelgebieden. Per deelgebied maken we een buurtplan. Het buurtplan maken we samen met bewoners en omwonenden. We gaan in gesprek over:

  • de plaats en hoogte van de gebouwen

  • het type woning

  • de vorm en de kleuren

  • de indeling van het groen

  • de ruimte voor parkeren

De gemeente heeft hier ook een belangrijke stem in. Waar het kan, doen we het samen.

 

De deelgebieden verdelen we daarna in fases. Dit zijn de bouwblokken. Deelgebied 2 bestaat uit:  

Fase 2

  • Zwaardstraat 1 t/m 48

  • Drakenstraat 32 t/m 38

  • Houkeslootstraat 23 t/m 69

230425 fasering april.JPG

Buurtplan 2

De ontwikkeling van het buurtplan voor deelgebied 2

In juni 2023 presenteerden we de ruwe plannen voor het tweede buurtplan. Dit plan bestond uit drie mogelijke modellen met nieuwbouwwoningen met ieder een eigen plattegrond. In een enquête gaven bewoners en omwonenden aan welk model het meeste aanspreekt en waar zij juist moeite mee hebben. Wat opviel is dat bewoners van deze fase unaniem voor een doorzonwoning kiezen. Alle reacties hebben wij meegenomen in de uitwerking van het definitieve buurtplan en woningplan voor fase 2. Dit is een verder uitgewerkt plan, waarbij we ook de gevels laten zien.

Fase 2

De deelgebieden zijn opgedeeld in fases. De fases zijn genummerd van 1 tot en met 6. Dit is de volgorde van de sloop en nieuwbouw. Voor iedere fase maken we een woningplan. Bewoners denken mee over de indeling van de woning, de tuin, parkeerruimte of bergruimte. 

In fase 2 bouwen we 84 portiekwoningen terug

De woning bestaat uit 1 woonlaag. Er zijn woningen op de begane grond, op de eerste en op de tweede verdieping. Iedere woning heeft een hal, doorzon woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer en apart toilet. Ook heeft iedere woning een bergruimte in de woning en een eigen berging op de begane grond. Het woningplan voor fase 2 presenteerden wij in november 2023 in de Buurtvalk.

bottom of page