top of page

Fase 2

Woningplan

De deelgebieden zijn opgedeeld in fases. De fases zijn genummerd van 1 tot en met 6. Dit is de volgorde van de sloop en nieuwbouw. Voor iedere fase maken we een woningplan. Bewoners denken mee over de indeling van de woning, de tuin, parkeerruimte of bergruimte. 

We bouwen in deze fase 84 portiekwoningen terug

De woningen op de begane grond hebben een eigen tuintje. Op de eerste en tweede verdieping krijgen de woningen een balkon aan de achterkant.
 

De woningen bestaan uit 1 woonlaag. In de portiek, die met 5 of 6 woningen gedeeld wordt, is de trap naar de verdiepingen en de voordeuren naar de woningen. Door de voordeur komt u in de hal die centraal in de woning ligt. Hieraan grenzen alle andere ruimtes. Iedere woning heeft een doorzon woonkamer met open keuken. Er zijn twee slaapkamers, een badkamer en apart toilet. In iedere woning is een berging aanwezig. Dit is ook de technische ruimte voor installaties. En hier zit een aansluiting voor de wasmachine. Ook heeft iedere portiekwoning op de begane grond een eigen berging voor bijvoorbeeld fietsen.

Deze brochure is gemaakt voor de bewoners van fase 2. In deze brochure vindt u een overzicht van de belangrijke informatie over fase 2.

Bewonersbrochure

Huurprijzen

De nieuwbouwwoningen zijn duurzaam, comfortabel en heel goed geïsoleerd. De woningen worden gasloos. Het zijn wel sociale huurwoningen die betaalbaar zijn voor de laagste inkomens.

De netto huurprijs van de 1- en 2-persoons portiekwoning (2 slaapkamers) is €647,- (prijspeil 2023). Dat is vlak onder de huurtoeslaggrens. Bovenop de huurprijs van de woningen komen servicekosten. Voor glasschade, service onderhoud, ontstopping en onderhoud van de verwarmingsinstallatie betaalt u ongeveer €10,-. Hier komen nog servicekosten bij, zoals het onderhoud van groen of verlichting in de portiek. Welke servicekosten dit precies zijn en de hoogte van deze kosten zijn nog niet vastgesteld.

Om de energiekosten zo laag mogelijk te houden wordt de woning heel goed geïsoleerd. We willen de nieuwbouwwoningen aansluiten op de aquathermie die in de wijk wordt aangelegd. Als dit systeem niet op tijd klaar is plaatsen we een ander systeem, bijvoorbeeld een luchtwarmtepomp. Voor beide systemen vinden Elkien en Nieuw Elan het belangrijk dat het betaalbaar blijft. Wat de kosten precies zijn is nu nog niet bekend. Op het complex worden zonnepanelen geplaatst. Het kan zijn dat hiervoor ook een bijdrage wordt gevraagd. Deze kosten zijn altijd lager dan de prijs die u anders voor stroom betaalt. 

De sloop van Fase 2 bestaat uit:

  • Zwaardstraat 1 t/m 48

  • Drakenstraat 32 t/m 38

  • Houkeslootstraat 23 t/m 69

De sloop staat voorlopig gepland in de zomer van 2025

Dit zal een aantal maanden duren. In 2026 starten we met de bouw van de nieuwbouwwoningen. We verwachten de nieuwbouwwoningen in 2026 of 2027 op te leveren. 

Globale planning fase 2

Sociaal Pakket bij sloop per 1 april 2024

In fase 2 heeft maar liefst 97% van de bewoners ingestemd met de sloop van hun woning! Dit betekent dat de plannen door gaan en dat het Sociaal Pakket bij sloop per 1 april 2024 is ingegaan. Vanaf de ingangsdatum van het Sociaal Pakket duurt het nog minimaal een jaar voordat de sloop start. Zodat iedereen genoeg tijd heeft om te verhuizen. De sloop van de woningen in fase 2 staat gepland voor de zomer van 2025.

De sloop van een woning is een grote gebeurtenis. Er komt veel op de bewoners af. En wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. In de folder Sloop & nieuwbouw leggen we uit wat er gaat gebeuren. 

bottom of page