top of page

Fase 1

Woningplan

De fases zijn genummerd van 1 tot en met 6. Dit is de volgorde van de sloop en nieuwbouw. Voor iedere fase maken we een woningplan. Bewoners denken mee over de indeling van de woning, de tuin, parkeerruimte of bergruimte. 

De sloop van Fase 1 bestaat uit 38 woningen:

  • Schouwstraat 6 t/m 36

  • Valkstraat 1 en 3

  • Larkstraat 3 t/m 29

  • Zeilstraat 2 t/m 12

Ook de Buurtvalk wordt gesloopt met fase 1.

We bouwen in deze fase 33 rijwoningen terug

De woningen zijn bestemd voor 1-2 persoonshuishoudens en hebben een eigen tuintje. Ze bestaan uit twee verdiepingen: een begane grond en een bovenverdieping. Op de begane grond is een woonkamer met open keuken. U komt binnen in een hal met toilet en trap naar boven. Naast de voordeur is de meterkast en een technische ruimte voor de installaties. Boven zijn twee slaapkamers en de badkamer met tweede toilet. In de badkamer is een aansluiting voor de wasmachine.

De sloop staat gepland voor april 2024

en duurt enkele maanden. Daarna worden de woning grotendeels gebouwd in de fabriek. We verwachten begin 2025 de nieuwbouw op te leveren.

Deze brochure is gemaakt voor de bewoners van fase 1. In deze brochure vindt u een overzicht van de belangrijke informatie over fase 1.

Bewonersbrochure

Huurprijzen

De nieuwbouwwoningen zijn duurzaam, comfortabel en heel goed geïsoleerd. De woningen worden gasloos en voorzien van een elektrische kookaansluiting. Op beide verdiepingen is vloerverwarming aanwezig. Hierdoor worden de energiekosten laag.

De netto huurprijs van de woning is €647,- (prijspeil 2023). Dat is vlak onder de huurtoeslaggrens. Bovenop de huurprijs van de woningen komen servicekosten. Voor glasschade, service onderhoud, ontstopping en onderhoud van de verwarmingsinstallatie betaalt u ongeveer €10,-. Hier komen nog servicekosten bij voor het onderhoud van groen rondom de woning. De hoogte van deze kosten zijn nog niet vastgesteld.

We sluiten de nieuwbouwwoningen aan op de aquathermie die in de wijk wordt aangelegd. Als dit systeem niet op tijd klaar is plaatsen we een luchtwarmtepomp. Voor beide systemen vinden Elkien en Nieuw Elan het belangrijk dat het betaalbaar blijft. Wat de kosten precies zijn is nu nog niet bekend. We onderzoeken of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Hiervoor wordt ook een bijdrage gevraagd. Deze kosten zijn altijd lager dan de prijs die u anders voor stroom betaalt. 

3D woningtour

Wilt u ervaren hoe de nieuwe woning er straks uitziet? Dat kan! Met deze 3D tour kunt u virtueel door de woning heen lopen. De tour speelt automatisch af waardoor u elke ruimte te zien krijgt. U kunt ook zelf bepalen welke ruimte u bekijkt door op de witte poppetjes te klikken.

Sociaal Pakket bij sloop per 21 februari 2023

In fase 1 heeft maar liefst 97% van de bewoners ingestemd met de sloop van hun woning! Dit betekent dat de plannen door gaan en dat het Sociaal Pakket bij sloop per 21 februari 2023 is ingegaan. De bewoners van deze fase hebben hierover bericht van ons ontvangen. Vanaf de ingangsdatum van het Sociaal Pakket duurt het nog minimaal een jaar voordat de sloop start. Zodat iedereen genoeg tijd heeft om te verhuizen. 

De sloop van een woning is een grote gebeurtenis. Er komt veel op de bewoners af. En wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. In de folder Sloop & nieuwbouw leggen we uit wat er gaat gebeuren. 

bottom of page