top of page

Wijkambassadeurs van Het Eiland

Wat leeft er in de wijk? Is de informatie die u krijgt duidelijk? Mist u iets? Allemaal vragen die u als bewoner het beste kunt beantwoorden. Daarom werkt Elkien graag samen ambassadeurs namens de wijk. Ook op Het Eiland. 

Ongeveer zes keer per jaar zitten we op woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur met elkaar aan tafel. Ook de huurdersbelangenorganisatie Nieuw Elan is hierbij aanwezig. We bespreken onderwerpen zoals het Sociaal Pakket, de voortgang van de wijkvernieuwing en signalen uit de wijk.

Even voorstellen...

Lotte de Jager

Ik ben erg nieuwsgierig naar de nieuwbouw/ woningverbetering. En ik vind het erg leuk om hier samen met andere wijkambassadeurs over te brainstormen en feedback te geven.  

Als wijkambassadeur kan ik andere bewoners informatie geven waar ze echt iets aan hebben. En weet ik het antwoord niet? Dan stuur ik bewoners door naar de Buurtvalk om hun vraag aan een medewerker van Elkien te stellen.

Anke Haanstra

Ik ben erg nieuwsgierig naar de nieuwbouw. En ik vind het erg leuk om samen met andere wijkambassadeurs mee te denken over de inrichting en mogelijkheden van de wijk.  

Als wijkambassadeur probeer ik zo goed mogelijk antwoord te geven op vragen van bewoners uit de wijk. Ik merk dat het geven van informatie belangrijk is. Als ik het antwoord zelf niet weet verwijs ik door naar het spreekuur in de Buurtvalk.

Dave Keller

Ik woon al 9 jaar op Het Eiland en ben enorm enthousiast over de plannen voor de wijkvernieuwing. Mijn enthousiasme wil ik graag overbrengen op andere bewoners in de wijk. 

Als wijkambassadeur ben ik een verlengstuk van Elkien. Bewoners kunnen bij mij terecht met vragen over de wijkvernieuwing. Maar ook als je ervoor kiest elders een woning te gaan huren kun je met vragen over bijvoorbeeld het Sociaal Pakket bij mij terecht.

Sipkje Piek

Ik woon sinds 2011 met veel plezier op Het Eiland. Ik praat graag mee over de plannen van de wijk. En als wijkambassadeur heb ik inspraak op punten die belangrijk zijn voor bewoners.

Als wijkambassadeur probeer ik de vragen die bij bewoners spelen te stellen. En bewoners hiervan op de hoogte te brengen. 

Wilt u wijkambassadeur worden?

U kent de wijk goed en weet vaak beter wat er speelt. Welke zorgen zijn er in de wijk? Wat moeten we communiceren of zien we over het hoofd?

Heeft u hart voor de wijk Het Eiland? En wilt u een actieve bijdrage leveren aan de vernieuwing van de wijk? Meld u dan nu aan als ambassadeur van Het Eiland bij Helga Hoornveld, Projectleider Sociaal van Elkien. Wij nodigen u ongeveer 6x per jaar uit voor een ambassadeurs overleg.

bottom of page